hilmi beken

HB Restaurant Spesiyal

Penne Arrabbiata

Makarnalarımızı kaynamış suda 3 dakika kadar kaynatıyoruz. Mantarları yağda iki çevirip kapatıyoruz altını. Kaynayan makarnalar ile karıştırıyoruz. Borcamın altını margarin ile sıvıyoruz. Kremin yarısını döküyoruz üzerine makarnalarımızı döküyoruz. Kalan kremi de üzerine koyduktan sonra. İsteğe göre tuz atıyoruz üzerine. Rendelenmiş kaşar peynir ile üzerini doldurup karabiberimizden de üzerine atarak fırına veriyoruz.

Tagliatelle Bolognese

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Sarımsakları soyup ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın doğradığınız sarımsağı bu yağda soteleyin. Ispanakları ince doğrayın ve sarımsağı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun ve sonra kremayı ekleyelim .5 dk da öyle kavuralım.
Makarnayı haşladıktan sonra borcama koyalım ve üzerlerine ıspanaklı harçtan dökün.10-15 dk yüksek ısıdaki fırına koyalım ve fırını kapatınca bolca kaşar peyniri üzerine serpelim ve peynir eriyen kadar fırında bekletelim. Sıcak servis yapalım.

Kremalı Mantarlı Tavuk

Tavuk etlerini parmak şeklinde uzun doğrayalım. Havuç ve biberleri uzun uzun, mantarları ise iri doğrayalım. Soğanları incecik doğrayalım ve tavuklarla birlikte azıcık sıvıyağ ile harlı ateşte sotelemeye başlayalım. Tavukların rengi hafif değişince içine havuç, biber ve mantarları ekleyip kavurmaya devam edelim. Ateş hala harlı...

Başka bir tavada tereyağını koyalım ve unu pembeleştirelim. İçine süt ve kremayı ekleyelim. kaynayınca içine tuz ve köriyi ekleyelim. Sebzeler ve tavuk pişince üzerine hazırladığınız sosu ekleyelim ve tavuklar sosu çekip iyice kaynaşıncaya kadar pişirelim.Ben eklemedim ama isterseniz ocaktan alırken karabiber ekleyebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapalım.

Sarma Beyti Kebap

Köfte malzemeleri bir kaba alın, bütün malzemeleri yoğurun ve dolapta dinlendirin. Dinlenen köfteleri resimde görüldüğü gibi şekil verip (köfteler biraz kalın olsun) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve 10 dakika kadar biraz pişirin. Köfteler pişerken tereyağı sos tenceresine koyup kızdırın, içine salçaları ilave edip kavurun. Suyu ekleyerek akıcı kıvamda olmasını sağlayın. Yufkaları ya da lavaşı tezgaha serin. Ortadan ikiye kesin, üzerine tereyağını fırça yardımı ile sürün. Geniş kısmına köfteleri yerleştirin. Sıkıca sarın. Sardığınız dürümü verev şeklinde 3 parmak eninde kesin. Tekrar tepsiye yerleştirip üzerleri kızarana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına dizin. Üzerine salçalı sosu gezdirin.